Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, June 2, 2016

Beauty Sweet Fibre Mencantikkan Wanita Luaran Dan Dalaman

Nak Kurus ! | Beauty Sweet Fibre

Assalamualaikum semua. Wahh Ramadhan bakal tiba tak lama lagi, kemudian didatangi dengan Syawal iaitu Hari Raya Aidil Fitri. Korang tak nak ke “Badan Raya”? Maksud badan raya tu lansing, anggun dan cantik gitu. Confirm nak kan? Hahaha Syima pun nakk ! Siapa yang tak nak kan?

Okaylah sebelum tu Syima nak share sikit pengalaman Syima sendiri. Syima dah try banyak produk untuk kurus tau yang Syima beli di Toko Jamu, Guardian, Watson, semuanya macam tak kena dengan Syima. Malah, semuanya mendatangkan cirit-birit kepada Syima. Lepas dah cirit-birit, sudah semestinya Syima termakan banyak kan? Tambahan pula dari sekolah sampai ke Universiti, orang ejek Syima “Gemuk”. Pedih woahh ! Ayat tu. Ibarat dihiris-hirisnya hati ni dengan sebilah samurai yang tajam gitu.


Kali ni Syima nekad, nak kurus ! Syima nak cuba produk daripada Beauty Sweet Global iaitu Beauty Sweet Fibre. 

 


Apa Itu Beauty Sweet Fibre?



Jadi, apa itu Beauty Sweet Fibre?? Okaylah terus terang ada ayat “Fibre” dekat situ , maka ia bermaksud sesuatu yang boleh melawaskan dan mudah dalam pencernaan. Beauty Sweet Fibre diformulasikan dengan ramuan herba alam bersama epal dan delima fiber. Seperti yang kita maklum epal dan delima banyak khasiat dan bagus untuk kesihatan.


Kelebihan Beauty Sweet Fibre


1. Mencantikkan dan menegangkan kulit. Kalau korang nak tahu, Beauty Sweet Fibre diperkaya dengan Vitamin C tau. Jadi, jangan terkejut kalau hakak putih lepas ni hehe.

2. Menguatkan otot-otot. Salah satu bahannya adalah “Astaxanthin” iaitu bahan yang tinggi protein dan bagus untuk otot.

3. Melancarkan peredaran darah.

4. Melancarkan pembuangan toksin.

5. Mengekalkan Kesihatan dan kecergasan

## Ia sesuai digunakan oleh semua peringkat umur lelaki dan wanita kecuali wanita hamil. Jadi bagi korang suami-istri, pakwe-makwe yang nak kurus tuu.. Boleh la cuba hehe


Cara Pengambilan Beauty Sweet Fibre

Ambil satu sachet Beauty Sweet Fibre ke dalam 150 ml air suam atau air sejuk. Kalau nak senang, korang masukkan dalam botol dan goncangkan sahaja.
Paling penting, korang kena minum Beauty Sweet Fibre 30 minit sebelum makan.

Apa Kata Syima?



Cubaan Hari Pertama | Beauty Sweet Fibre

Kali ni Syima nekad, nak kurus ! Tapi syima malas nak bersenam kuat sangat jadi Syima cuba produk daripada Beauty Sweet iaitu Beauty Sweet Fibre. First try tu, tak seperti Syima cuba produk lain yang mendatangkan kesan sampingan seperti cirit-birit (Tak ada langsung cirit-birit okay). Rasa mudah membuang dan tak ada sembelit.

 Cubaan Hari Kedua | Beauty Sweet Fibre

Pada hari kedua pula, rasa badan ringan sikit dan perut pun rasa kempis sikit. Badan tak rasa berat dan malas dah. Mudah nak buat kerja sebab badan dah ringan sikit. Dulu membuang sehari sekali dan kadan-kadang dua hari sekali tapi sekarang, membuang dua kali sehari, pagi dan malam. Perut pun dah tak rasa kembung.


Cubaan Hari Ketiga | Beauty Sweet Fibre

Alhamdulillah, bangun je pagi rasa ringan je badan ni dan mudah nak buat “Seat Up”. Perut pun nampak kempis daripada hari pertama.  Bawah dagu Syima yang berlapik tu pun mula nak surut hehe. Perubahan yang agak bagus. Syima tekad nak teruskan untuk hari seterusnya.


Kalau Nak Kurus Cepat !



1. Ambil 2 sachet Beauty Sweet Fibre sehari. Maksudnya pagi 1 sachet, dan malam 1 sachet.

2. Minum air masak banyak-banyak. Kalau boleh 2 hingga 3 liter sehari.

3. Jangan ambil makanan/minuman yang manis-manis

4. Kurangkan Ais atau minuman yang sejuk

5. Jaga pemakanan dan kalau boleh kurangkan kuantiti makanan yang kita pernah ambil dulu.

6. Kalau boleh “Exercise” atau buat lah senaman. Paling kurang pun buat senaman ringgan seperti “Seat Up”.

Kalau korang buat semua ni, In Shaa Allah korang akan kurus dengan cepat.

Macam Mana Nak Beli Beauty Sweet Fibre ?




Korang boleh layari Instagram (@beautysweetglobal) atau Facebook (beautysweet2u). Korang boleh call juga nombor seperti di bawah.
  • 017-953 4773
  • 018-327 8335
  • 011-3997 0162
  • 013-668 8162

Okaylah 'Good Luck' kepada korang yang nak kurus macam Syima. Sama-sama kita usahakan okay ? Ingat kalau korang nak kurus cepat, ikut pesanan Syima. In Shaa Allah, Syima dan korang akan dapat "Badan Raya" a.k.a badan slim, kurus menawan. hehe

15 comments:

  1. seriously yaya walaupun dah kurus cmni.tapi still ambil supplement untuk maintain kurus.sebelum ni yaya ambil salina`z beauty. kali ni nak cuba yang ni plak....

    ReplyDelete
  2. puas hati ..memang nampak efektif ;)

    ReplyDelete
  3. wahhh nak tumpang skali lah boleh... blanja lah sekotak plzz...hihi

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Wah cepatnya kesan... leh cuba nnt

    ReplyDelete
  6. Wah cepatnya kesan... leh cuba nnt

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Ada dua perisa iaitu apple dan delime. Jadi rasa apple dan delima

      Delete
  8. Fuh.. menarik. Leh saran kt kwn2

    ReplyDelete
  9. Suka kalau dapat produk yg mmberi kesan positif kat kita..

    ReplyDelete
  10. Sedap...yang ade masalah sembelit patut cuba ni..

    ReplyDelete

Terima Kasih komen :D Jasa anda amat syima hargai