Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, December 20, 2015

Top Leaders Circle | Event

Assalamualaikum

Pernah dengar nama Top Leaders Circle ?
Apa itu Top Leaders Circle ?



Saturday, December 19, 2015

Sembonia Dan Carlo Rino Fashion Show

Assalamualaikum

Jenama Sembonia dan Carlo Rino tidak asing lagi dengan dunia fashion bahkan mereka adalah jenama yang menarik ramai perhatian kaki-kaki fashion gituuu..

Baru-baru ni Sembonia dan Carlo Rino mengadakan fashion show sempena design mereka yang terbaruuuuu !

Memang menarik dan eksklusif gitu. sangat sesuai digaya kan untuk jalan-jalan, any event dan kemana jua lah haaa..




Acara di mulakan dengan Carlo Rino Fashion Show














Sembonia Fashion Show












Untuk pengetahuan anda, Sogo KL mengadakan salessss !!

So, Dapatkan jenama-jenama ini dengan harga yang istimewa yang meletop !








Terima Kasih Sembonia dan Carlo Rino !!



 


Monday, December 7, 2015

AIR MATAKU MENITIS

Assalamualaikum

Apa perasaan kita bila saudara kita di bunuh dengan kejam?
Apa perasaan kita bila wanita dan orang tua yang lemah itu dibunuh dengan kejam?
Apa perasaan kita bila anak-anak kecil yang tidak mengerti apa-apa di bunuh dengan sangat kejam?
Apa perasaan kita?

Jika kita berada di situasi berikut, situasi di mana ahli keluarga dan orang yang kita sayangi di bunuh dengan kejam.
Mampukah kita hadapi nya?

Itu lah yang berlaku di SYRIA !!!





Anak kecil, wanita serta orang tua dibunuh dengan kejam tanpa belas dan kasihan. Ramai yang telah terkorban, ramai yang telah cedera parah dan ramai yang menjadi pelarian.





Anak kecil ini membandingkan kakinya dengan kaki anak patung. Tidakkah anda kasihan pada kanak-kanak ini?




Dimanakah kanak-kanak ini akan tinggal? Jika kanak-kanak ini adalah ahli keluarga kita, sanggupkah anda biarkan nya hidup begini?



Sanggupkah anda biar anak kecil ini menangis?


Ini adalah di Syria sekarang

BAGAIMANA ANDA HENDAK MEMBANTU MEREKA?



Mulakan langkah anda dengan "Like" dan "Share" kemudian "Invite" semua "Friends" anda untuk "Like" page kami (www.facebook.com/syria.care) atau di Instagram syriacaremalaysia 


Hasbunallahu wa ni’mal wakeel

Hanya kepada Allah swt sahaja kita bermohon dan hanya kepadaNya sahaja kita bersandar.

Marilah bersama-sama membantu mereka dengan menghulukan bantuan sumbangan melalui Syria Care Malaysia menerusi saluran berikut :

AKAUN CIMB BANK ( Syria Care) :
No. Akaun : 8601 89 4560
Swift Code : CIBBMYKL

AKAUN MAYBANK (Syria Care) :
No. Akaun : 5621 0665 3575

AKAUN RHB (Syria Care) :
No. Akaun : 2622 5000 0217 75

Kemudian hantarkan resit pembayaran melalui salah satu dari cara berikut:

1.Emelkan ke souriacare@gmail.com
2.Whatsapp atau SMS ke 01128809820

Sumbangan anda amat bermakna buat mereka.






Luangkan masa anda untuk saksikan video ini. Hanya sedikit masa anda sahaja.


Daripada kami Kelab Blogger Ben Ashaari


Wednesday, December 2, 2015

MOON | MY BELOVED

Assalamualaikum

Pada malam ini syima nak story sikit la. Sikit jee storynyaa.. 
Hahaha nak tahu tak???
Ia tentang Hamba Allah yang berbulu dan disayangi ramai
Malah menjadi kesukaan Nabi Muhammad S.A.W.

Mesti korang tertanya-tanya kan, apa yang syima nak story ni.
Hehehe
JENG JENG JENG 

Tuesday, December 1, 2015

MINI MINI CAFE | CAFE MACAM DI JEPUN

Assalamualaikum

Haritu syima dan kak syima jalan-jalan dekat Mid Valley.Then, tiba-tiba perut berbunyi menandakan sudah lapar. Hehehe. So kitaorang pusing-pusing satu Mid Valley untuk mencari makanan. Mata syima tertumpu pada satu cafe yang agak menarik hiasan nya haaaa... JENG JENGGGG

Kedai tersebut adalah Mini Mini Cafe. Terletak dekat dengan tempat wayang tuuuuu.. Alaa yang bawah eskalatorr tuu.. Haaaa dekat situ laaa.. Menu dia pun menarik juga.

So syima share gambar je la eh. Hope korang enjoyyyyy !!!








Yang syima makan ni adalah pizza margarita dan spaggeti carbonara. Harga dia not bad la :)


korang boleh ambil gambar juga. Hanya RM10 sahaja.




Saturday, November 28, 2015

TIJAARAH WESTERN CUISINE | THE BEST WESTERN FOOD

Assalamualaikum.

Selamat pagi semua. Semoga hari ini hari yang ceria buat anda.
Oklah, syima nak story pasal the best western food.
Kalau anda ke Shah Alam, then anda blur nak cari restoran western food kat mana?
Terlalu banyak pilihan restoran western food?
Nak western food dengan rasa yang extra double triple the bomb?

Haaaaa.. meyh syima nak bagitahu the best western food area Shah Alam adalah di Tijaarah Western Cuisine. Ia terletak di seksyen 7. Berdekatan dengan Jakel. Mudah sahaja nak cari restoran tersebut.







Menu makanan disini semuanya western. But yang uniknya Tijaarah Western Cuisine ni adalah, mereka sangat menjaga dalam kualiti makanan dan mereka sentiasa update resepi makanan mereka. 
Chef disini juga adalah chef yang berpengalaman dan mempunyai pengetahuan makanan yang tinggi. Restorannya unik juga. Hiasan yang nampak elegan dan selesa untuk pelanggan menjamu selera. 



Main dish dekat sini adalah steak.Steak dia lazat tak terkata lah. Selalunya lau kita makan dekat mana-mana restoran yang ada jual steak, mesti kita kadang-kadang akan bau atau rasa hanyir daging tersebut. Tapi dekat Tijaarah Western Cuisine ni, steak dia tiada pun rasa atau bau hanyir tersebut. Malah, rasa steak dia macam power la haha. Gabungan rasa dari pelbagai jenis bahan, memang sebati dan perfect combination la orang putih kata.





Okay yang syima makan ni Cheesy Pepper Beef Ribs. Rasa dia memang hebat. Tak percaya? mai datang ke Tijaarah Western Cuisine. Hidangan ini adalah lengkap dengan karbohidrat, protein dan vitamin. Gabungan roasted potato, sayuran dan jagung memang sesuai dihidangkan dengan beef ribs ni. Malah, Cheesy Pepper Beef Ribs ni adalah antara menu pilihan yang pelanggan usually order.





Okay menu kedua yang syima makan adalah Beef Lasagna. Haaaa. ini adalah salah satu favourite syima. Syima pernah makan lasagna dekat restoran lain but dekat Tijaarah Western Cuisine ni sangat berbeza rasanya. Seperti yang kita tahu, Tijaarah Western Cuisine sangat menjaga kualiti makannanya, so rasa lasagna ni memang the best lah !! Tak percaya lagi?? Datang lah ke Tijaarah Western Cuisine, baru anda tahu rasanya.




Menu di atas adalah set lunch/ set tenggah hari. Bagi anda yang bekerja dan mahukan penjimatan. Set lunch mempunyai hidangan yang menarik untuk anda makan. Ia juga disertakan dengan minuman.




Haaaa... Berbeza dengan restoran western yang lain kerana di Tijaarah Western Cuisine terdapat homemade pizza !!! Malah, pizza dia mempunyai rasa yang unik taw kerana ia dimasak dengan kayu api. Seriously !!!, korang kena rasa pizza di Tijaarah Western Cuisine.





Selain itu, banyak lagi menu makanan yang anda semua boleh nikmati. Untuk appetizer ada corn tortilla chips, cheesy cream macaroni, nachos dan banyak lagi. Malah disini ada pelbagai jenis soup seperti mixed seafood soup, mushroom soup.

Salad pun juga terdapat disini. Ada pelbagai jenis burger dan sandwich. Pebagai jenis pasta seperti alfredo, carbonara, vongole dan prawn arrabiata.
Dessert pun juga terdapat disini seperti chocolate brownies, baked cheese cake, panna cotta dan creme brulee

Bagi anda yang membawa anak kecil, jangan risau. Disini juga mempunyai menu makanan yang menarik untuk kanak-kanak seperti kid alfredo, kid blognese , macaroni cheese dan banyak lagi pilihan untuk kanak-kanak.









 Okaylah cerita pasal menu minuman pula. Disini ada pelbagai jenis minuman yang menarik seperti Juices, Milkshake, Ice blended, iced drink, hot drink, fruit drink dan soft drink. Yang menarik minat syima adalah Mocktails. Ada pelbagai jenis minuman mocktails seperti My heart, sweet honey, blue lagoon, green lake dan pelbagai lagi.

Syima minum minuman seperti gambar diatas. Syima memang suka dengan oreo milkshake dan chocolate milkshake. Rasanya sedap sangat

 Anda anda anda dan anda semua kena datang ke Tijaarah Western Cuisine untuk menikmati semua jenis hidangan dengan santainya.




Anda risau dengan harga makanan ?? Jangan risau kerana Tijaarah Western Cuisine mempunyai membership card. Register kad adalah FREE !!
Hanya perlu tunjukkan kad tersebut dan dapatkan diskaun tetapi tertakluk kepada terma dan syarat.
Malah, makanan disini adalah berpatutan dan sesuai dengan kualiti makanan yang dihidangkan :)













Anda mahu ke Tijaarah Western Cuisine?
Di bawah terdapat  info detail :

Dibuka pada :
Sabtu-Khamis  11.30am-11.30pm
Jumaat sahaja : 4pm-11.30pm

Alamat; 
Tijaarah Western Cuisine
59, Ground Floor, Jalan Plumbum P7/P
Seksyen 7, Shah Alam, Selangor

Waze:
Type sahaja Tijaarah Western Cuisine, anda akan jumpa destinasinya.

GPS :
Type 3.068407, 101.490230

Boleh hubungi di talian :
03-55241516

Instagram :

Facebook :

Emai :
tijaarah.sa7.sdn.bhd@gmail.com




Terima kasih banyak-banyak kepada Puan Umi dan Encik Megat serta pihak Tijaarah Western Cuisine kerana  sudi menjemput syima. Semoga perniagaan Tijaarah Western Cuisine berjalan dengan lancar dan success selalu.