Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, April 26, 2017

Baju Kurung By Nanienazyra Collections Memang Meletop !!


Assalamualaikum semua. Sempena Photoshoot Raya Kelab Blogger Ben Ashaari, syima dapat tajaan daripada By Nanienazyra Collections di instagram @bynanienazyracollections. Siapa sangka ada orang yang nak taja baju kurung untuk syima, memang jawabnya “Alhamdulillah”. Rezeki Allah sentiasa ada dan kita cuma perlu usaha untuk mencari sahaja. 


Baju Kurung Tulip


Baju yang syima dapat adalah Baju Kurung Tulip. Mula-mula risau juga takut tak muat je, tapi bila sarung je Alhamdulillah muat hehe senyum lebar tau syima. Baju Kurung Tulip ni mempunyai potongan yang cantik dan menunjuk terutama bahagian kainnya yang menampakkan peha syima nampak kurus je haha.


Ia mempunyai manik bunga di bahagian lengan dan berzip untuk memudahkan kita menggambil wuduk atau kalau nak basuh pinggan mangkuk tu tak ada alasan lah kalau tak nak cuci sebab kita boleh sentengkan lengan yang berzip tersebut. Malah, di bahagian bawah baju ia mempunyai potongan seperti dalam gambar. Keseluruhannya, memang cantik lah baju ni. Jangan terkejut tau, harga baju ni hanya RM100 sahaja dan sangat limited okay.

Fleur Kurung

baju kurung murah, baju kurung moden, contoh baju kurung, baju kurung cantik, baju raya, baju nealofa, nealofa seksi, baju nealofa seksi

Fleur Kurung ni juga menarik minat syima kerana potongannya menampakkan effect kurus pada badan kita tau. Malah, ia juga “breast feeding friendly” maksudnya ibu-ibu tak perlu nak risau untuk menyusukan anak dan pada masa yang sama ibu-ibu boleh lah berfesyen sama seperti orang lain.

baju kurung murah, baju kurung moden, contoh baju kurung, baju kurung cantik, baju raya, baju nealofa, nealofa seksi, baju nealofa seksi


Yang paling best pasal Fleur Kurung ni adalah kain di bahagian tengah badan nampak flowly je dan ala-ala Tinkerbell je dalam cerita Peterpan. Ianya siap mempunyai batu-batu Swarovski di bahagian baju lagi mengindahkan baju tersebut. Ada 4 warna yang menarik iaitu cream nude, green mustard, dusty pink dan pink maroon. Harganya juga berpatutan, Cuma RM150 sahaja. Korang kalau nak baju ni, kena grab cepat-cepat sebab banyak yang dah ‘sold out’.




Chenta Suit

baju kurung murah, baju kurung moden, contoh baju kurung, baju kurung cantik, baju raya, baju nealofa, nealofa seksi, baju nealofa seksi, lofattah

Chenta Suit ni merupakan keluaran baru dari By Nanienazyra Collections. Ia sangat sesuai dipakai ketika ke pejabat atau nak keluar jalan-jalan. Bagi pendapat syima, ianya sesuai serta padan dengan fesyen-fesyen muslimah dan ala-ala fesyen Nealofa gitu.

baju kurung murah, baju kurung moden, contoh baju kurung, baju kurung cantik, baju raya, baju nealofa, nealofa seksi, baju nealofa seksi

Ia sama seperti Fleur Kurung iaitu “breast feeding friendly” dan kainnya selesa dan berkualiti tinggi. Malah, bahagian seluarnya menarik dan menampakkan peha kita kecil kerana di lindungi dengan kain yang lain (berdasarkan gambar). Dibahagian baju juga mempunyai poket disisi kanan. Harganya pun berpatutan cuma RM120 sahaja.


Kalau korang berminat atau mencari-cari baju untuk raya boleh lah whatsapp pada nombor berikutnya 013-3458343 atau 017-3650539. Malah, korang boleh follow instagram @bynanienazyracollections

1 comment:

Terima Kasih komen :D Jasa anda amat syima hargai