Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, February 5, 2017

Merawat Kencing Manis Dengan Kopi Milagro


Assalamualaikum semua, cepatnya masa berlalu. Tick tock tick tock jam berbunyi dah masuk bulan 2 pada tahun 2017. Baru-baru ni syima sibuk dengan banyak projek dekat kolej, maklumlah ni semester terakhir syima. Makanya, banyak lah projek yang syima kena handle, tambah pula syima jadi penolong kumpulan untuk projek khidmat masyarakat ni. Okay lah tak nak panjang lebar bercerita. Bulan lepas, mak cakap dekat syima yang gula dalam darah mak naik. Nasib baik syima diperkenalkan dengan Kopi Milagro ni.



Kening Manis | Diabetes Mellitus


Kencing manis atau nama medikalnya adalah "Diabetes Mellitus". Ramai dikalangan rakyat Malaysia menghidap penyakit kencing manis ni. Antara penyebab kencing manis adalah sukar untuk mengawal kuantiti gula yang diambil dalam makanan, hormon yang tidak seimbang dan juga masalah obesiti juga menjerumus kepada penyakit kencing manis ni. Maklumlah makanan di Malaysia memang sedap-sedap belako, bak kata Mat Dan dalam televisyen. Malah, tidak dinafikan keturunan syima juga mempunyai penyakit kencing manis.

Antara Tanda-Tanda Penyakit Kencing Manis


  • Sering merasa lapar
  • Fungsi saraf menurun
  • Sering buang air kecil
  • Sering merasa kehausan tanpa alasan yang jelas

Kopi Milagro Penawar Kencing Manis



Selepas mak syima beritahu pada syima yang gula dalam darahnya meningkat. Syima terus suruh mak minum Kopi Milagro. Sebelum mak minum tu, mak tengok paket Kopi Milagro ni. Mak cakap ada herba patawali dan herba ni memang dulu dekat kampung orang minum untuk sembuhkan kencing manis. Untuk pengetahuan korang, Kopi Milagro ni diasaskan oleh Puan Salmah Hayan iaitu Pengarah Urusan dari Aqid Aqila Resources Sdn Bhd. Malah, produk ini telah dirasmikan oleh Matrade.



Nama Milagro


Nama Kopi Milagro ni diambil daripada 3 bahasa iaitu : 
  • Melayu - Ajaib
  • English - Miracle
  • Spain - Milagro
Makanya, singkatan nya pula ialah :

  • MIL - singkatan dari million herba yang dicipta Allah swt di muka bumi , dan
  • AGRO - bermaksud asli dalam ciptaan Allah swt

Kelebihan Kopi Milagro


Antara kelebihan Kopi Milagro ini ialah boleh membantu merawat, mencegah & mengawal :
  • Penyakit Kencing Manis
  •  Darah Tinggi 
  • Sakit Sendi 
  • Kanser
  • Cergas Badan  
  • Bertenaga 
  • Hilang Penyakit Gatal2 
  • Keradangan 
  • Alahan 
  • Batuk 
  • Demam Malaria 
  • Menguatkan TENAGA BATIN 
  • Untuk Awet Muda 
  • Tinggi AntiOksidan 
  • Menguatkan Saraf & sistem pertahanan tubuh badan 
  • Mengembalikan tenaga dengan segera

Peluang Menjana Pendapatan

Bagi korang yang nak jana pendapatan, boleh la jadi ejen dan stokis Milagro. Buat surirumah, pelajar dan yang mahu menambah pendapatan, korang boleh la jadi salah seorang ejen Milagro. Maklumlah harga minyak dan mata wang Malaysia juga meningkat. Makanya kita kena lah cari pendapatan lebih sedikit betul tak?

Malah, korang akan dapat passive income keuntungan sebanyak 98% . Setiap pembelian dari pelanggan adalah 98% pelanggan tetap.  Wow ! banyak tau.

Harga Kopi Milagro

Harganya berpatutan dengan kelebihan yang ada pada Kopi Milagro ni. Harga bagi setiap kotak boleh didapati cuma berharga RM55 SAHAJA!!

Untuk Makluman Lanjut :

FACEBOOK :
Milagro Coffee | Penawar Kencing Manis

INSTAGRAM :

Boleh juga terus direct contact di whatsapp di talian 012 - 3702676

1 comment:

  1. hai syima..sedapnya kopi..kopi pun beloeh buat ubat yer, baru tahu T_T terima kasih atas perkongsian =)

    ReplyDelete

Terima Kasih komen :D Jasa anda amat syima hargai