Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, January 4, 2016

Resort Agrofarmstay @ Skill-Tech Kompleks Pertanian Dan Inap Desa

Assalamualaikum semua :D

Resort Agrofarmstay @ Skill-Tech | Resort Menarik DI Melaka


Baru-baru ni syima pergi Bengkel Fotografi Kelab Blogger Ben Ashaari bersama Encik Adhadi Mohd bertempat Agrofarmstay @ Skill-Tech, Durian Tunggal, Melaka. Lokasi nya berdekatan dengan Universiti Teknikal Melaka Malaysia. Memang enjoy la tempatnya.
Berkonsepkan ala-ala dalam farm gitu memang dapat merasai kehidupan semula jadi.



Credit to Kak Saidila



Banyak yang menarik taw Agrofarmstay @  Skill-Tech. Macam-macam aktiviti yang anda boleh lakukan di sini. Berkonsepkan inap desa, korang akan rasa seperti berada di kampung. Suasananya nyaman rasa macam real kampung lah

Ada peta taw. so korang takkan sesat lah hehe



Sampai je sini, mata syima terpandang swimming pool ni. Haa bagi korang yang ada anak or anak saudara tu. Ini adalah tarikan yang menarik bagi mereka sebab kebanyakkan kana-kanak menggemari swimming pool hehe


Haaaa.. Ini adalah lobi atap. Lobi atap ni adalah ketika korang nak berurusan dengan pihak Agrofarmstay




Haaa.. jangan terkezuttt, dekat Agrofarmstay @ Skill-Tech ni ada tasik taw


 

Ini adalah Dewan Palma




Syima suka rumah ni, sebab mempunyai pelbagai pilihan warna yang menarik taw.





Bilik ini mempunyai 4 katil doble decker. So amatlah sesuai bagi sesiapa yang mahu mengadakan family reunion atau reunion bersama rakan-rakan


Ini adalah villa yang mempunyai 7 bilik dan amat sesuai untuk keluarga yang ramai ahlinya.



Untuk pengetahuan korang, Banyak lagi bilik atau chalet di sini. Antaranya, River View 2 katil. River View 6 katil, Garden View 8 katil, D'Lodge 6 katil dan Challet 10 katil.




Surau Teratai. Surau ni terapung atas air taw








Cuba teka bangunan kasut ini adalah tempat apa?? Haaaa ini adalah bilik karaoke !! hehe


Kenalkan ini lah Bujang, Baik je dia haha ni sweet memories dekat Agrofarmstay




Untuk Makluman Lebih Lanjut Boleh Layari Laman Web Berikut Untuk Booking Online

 Atau

Alamat :
Lot 453, Batu 13, Jalan Tebong/ Machap, 76100, Durian Tunggal, Melaka

Boleh Menghubungi :
Encik Bari - 012-211 8246
Encik Mat - 016-209 8623

Atau 


Atau






Kami dari Kelab Blogger Ben Ashaari mengucapkan jutaan terima kasih kerana sudi menaja kami tempat penginapan bagii Bengkel Fotografi Kelab Blogger Ben Ashaari bersama Encik Adhadi Mohd


8 comments:

  1. sweet memori syima dengan bujang..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe memori terinda, terima kasih komen :D

      Delete
  2. Menarik tempat ni.. Pasti datang lagi bersama keluarga pula

    ReplyDelete
  3. Menarik tempat ni.. Pasti datang lagi bersama keluarga pula

    ReplyDelete
  4. seronok geng Kbba berkursus. hehe anyway tempat ni menarik dan banyak kemudahan kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe Alhamdulillah, seronok. Aah tmpatnya mmg menarik. Terima kasih kome :D

      Delete
  5. syima, villa tu 7 bilik je lah, hehehe...

    ReplyDelete

Terima Kasih komen :D Jasa anda amat syima hargai