Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, January 4, 2016

Nanafa Juta Beauty

Nanafa Juta Beauty | Licin Monne Putih Seppo

Apa maksudnya tu ?? 

Haaa. Ini adalah dialek Kelantan yang bererti "Licin Giler Putih Melepak"




Produk Kecantikkan daripada Nanafa Juta Beauty mempunyai satu Set Blanco. Dalam Set Blanco mempunyai Blanco Bar iaitu sabun untuk mencuci muka dan Blanco Serum. 
Mudah sahaja kegunaanya, Malah menjimatkan taw. Sabun Nanafa Juta Beauty boleh bertahan dalam jangka masa yang lama.

Okaylah kita citer pasal kelebihan produk dari Nanafa Juta Beauty pula.
Banyak kelebihan yang boleh di dapati dalam Nanafa Juta Beauty. Antaranya :
  1. Menghilangkan jerawat pasir
  2. Menghilangkan jerawat batu
  3. Mencerahkan kulit secara sekata
  4. Memudarkan parut jerawat
  5. Memudarkan jeragat
  6. Mengekalkan kelembapan wajah
  7. Mengecilkan pori-pori kulit
  8. Menganjalkan dan mencerahkan kulit
  9. Membuang toksin
Kalau korang nak tahu Produk Nanafa Juta Beauty diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan selamat untuk digunakan. Malah, produk ini tidak mempunyai sebarang bahan kimia atau bahan radioaktif. Semua bahan dalam produk Nanafa Juta Beauty adalah semulajadi. So, korang tak perlu ragu-ragu untuk mencubanya.






Haaa Syima sendiri menggunakan produk Nanafa Juta Beauty. Dapat rasa la sebelum dan selepas mencuci. Sebelum mencuci muka dengan Blanco Bar, syima dapat rasa kulit muka macam berminyak, dapat rasa blackhead dan whitehead dekat muka. Lepas syima cuba Blanco Bar, syima rasa macam kulit ni segar jem, rasa bersih dan rasa blackhead dan whitehead tiada.




Selepas menggunakan Blanco Bar, korang boleh gunakan Blanco Serum. Serum ni cepat meresap kedalam kulit. Mudah untuk dipakai la dan produk ini boleh dipakai oleh perempuan mahupun lelaki.
Yang bestnya adalah produk Nanafa Juta Beauty  tanpa pengelupasan.

Jika anda memakai serum ini di waktu pagi, dan anda mahu memakai foundation atau UV cream. Korang boleh memakai serum terlebih dahulu, batu pakaoi foundation.

Harganya sangat berpatutan, serius weyh. Blanco Bar RM40 satu dan Blanco Serum RM50. Blanco Set adalah RM80  je.

Nanafa juta Beauty | Heroes Men Wash



Haaa.. Selalu kita dengar pencuci alat sulit wanita, but Nanafa Juta Beauty mengeluarkan produk heroes men wash iaitu pencuci alat sulit bagi lelaki. Ini adalah produk pencuci alat sulit lelaki yang pertama di Malaysia.

Banyak kelebihan Heroes Men Wash daripada Nanafa Juta Beauty iaitu :

1. Beatin - anti keransangan pada kulit. Mempunyai fungsi antiseptik yang membunuh bakteria yang tidak diingini.

2. Extra sireh- mengurangkan radang kulit dan melegakan kegatalan.

3. Glycerine- mencerahkan warna kulit.

4. Sea salt - melegakan kegatalan kulit.

5. Catuba extract- membantu mengatasi masalah mati pucuk.

6. Menthol crystal- meningkatkan pengaliran darah dengan meningkatkan pengangkutan oxygen.

7. Free paraben, free sles, free silicone

Haaa yang paling penting diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan selamat digunakan.

Untuk nak beli secara online atau mahu mengetahui lebih lanjut boleh layari :

Instagram : www.instagram.com/nanafabeautyhq

Atau

Facebook : www.facebook.com/nanafabeautyhq

Atau

Boleh hubungi :
016-412 6546
016-980 6500






12 comments:

  1. macam best je, skali pndang macam anna rafali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, ramai juga orang ckp muka syima sama dengan ana rafali, terima kasih komen :D

      Delete
    2. Hehe, ramai juga orang ckp muka syima sama dengan ana rafali, terima kasih komen :D

      Delete
  2. ohh. macam tuu ye cara penggunaannya. macehh !

    ReplyDelete
  3. Makin cantik flawless Shima pas ni...

    ReplyDelete
  4. Hehehe in shaa Allah. Terima kasih komen :D

    ReplyDelete
  5. Tanx a lot Syima Yusof for d review....😘😘😘

    Untuk sesiapa yg ingin dapatkan produk dari Nanafa Beauty, boleh terus hubungi HQ utk keterangan lanjut dan pembelian ;

    +60164126546 | +60169806500

    Terima kasih ☺☺☺

    ReplyDelete

Terima Kasih komen :D Jasa anda amat syima hargai