Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, June 18, 2015

Saturday, June 13, 2015

Ipoh lagi

Assalamualaikum semua

IPOH DAY 2

Hari ini kitaorg pergi lagi Ipoh Parade hahaha dan banyak aktiviti menarik syima

selfie , black , white , eyes , love , NY



 Selfie dulu dalam kereta sebelum sampai Ipoh Parade

Friday, June 12, 2015

Deep Vein Thrombosis

Assalamualaikum semua :)

Deep Vein Thrombosis


Hari ini syima nak share sikit tentang info kesihatan. pernah dengar Deep Vein Thrombosis??

hahaha mesti tak pernah dengar kan? so memandang kan syima belajar dalam nursing course syima nak kongsi sedikit ilmu mengenaikan Deep Vein Thrombosis.

Deep vein thrombosis ni adalah sejenis penyakit dimana ada blood clot (thrombus dalam medical term) atau gumpalan darah di dalam vena atau saluran darah vena. selaluya deep vein thrombosis ni berlaku di calf betis. 


disease , blood clot , thrombus ,

IPOH Day 1

Assalamualaikum semua !

Ipoh Day 1

Hari ini syima pergi Ipoh rumah kakak syima. Rumah kakak syima dalam kawasan Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sultan Azlan Shah sebab kakak syima pengajar farmasi sini. so the first day syima dan keluarga pergi Ipoh Parade. 

Apa yang bestnya Ipoh Parade ni? haaa Ipoh Parade ini merupakan salah satu tempat hiburan di Ipoh. Ipoh Parade ada wayang iaitu Golden Screen Cinemas. selain itu, Ipoh Parade ada Archery iaitu memanah la senang cite. bagi sesiapa yang berminat untuk memanah boleh lah datang sini. 

so aktiviti syima adalah makan makan dengan family hohoho feveret tu makan makan. so kitaorg makan dekat Marry Brown. lepas dari makan, malam tu pukul 9.50 PM kitaorg tengok wayang cerita Insidious 3. whoa whoa takut ohhh citer ni. dia banyak adegan mengejutkan kah kah kah. Menjerit lah syima dalam wayang tu tanpa mempedulikan orang lain sampai orang lelaki dekat sebelah syima gelak tengok syima sebab syima duduk kejap ke depan, kejap ke belakang, kejap ke kiri, kejap ke kanan. haaaa mana tak org gelak. 


cucu tumpang duduk ye :D

Thursday, June 11, 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Assalammualaikum Everyone

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, 
GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100 ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian

 "Giveaway EFG Mega Raya".


Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

GIVEAWAY JUN 2015 OLEH BICARA MUMMY

Assalammualaikum Everyone


GIVEAWAY JUN 2015 OLEH BICARA MUMMY


Giveaway 2015, Jun 2015, Bicara Mummy

GIVEAWAY JUN 2015 OLEH BICARA MUMMY

Sempena bulan ulang tahun perkahwinan ke 3 tahun kami. 

Kami mengadakan simple giveaway yang mudah untuk di menangi. Hanya ikuti syarat Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy :

1) Buat satu blogpost entri 'Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy '

2) Follow / Add :

3. Tinggalkan komen di sini


HADIAH MENARIK MENANTI ANDA:
Wang Tunai RM5 + Slazenger All In One World Wide Universal Adaptor x 1 pemenang
Wang Tunai RM5 + Tudung Bawal Satin x 1 pemenang
Tudung Bawal Gucci x 1 pemenang
RM10 x 4 pemenang
Perfume tanpa alkohol yang mampu bertahan 4-5 jam x 1 pemenang

TARIKH GIVEAWAY :

5 JUN 2015 ~ 14 JUN 2015 (11.59 MALAM)

PENGUMUMAN PEMENANG:

19 JUN 2015
JAM : 3 PETANG

Pemenang akan di pilih melalui random.org dan juga yag telah memenuhi kriteria yang di tetapkan. Semoga berjaya dan terima kasih kerana menyertai ''Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy '

Sunday, June 7, 2015

Assalamualaikum Everybody !

today syima pergi event by Pencil.my . best event ni ada pelbagai aktiviti menarik dan persembahan menarik dari Ezlyn, Amy Search , pertunjukan silap mata dari Mahdi Moudini dan pengacara majlis adalah AC Mizal


Apa itu Pencil.my??



haaaaa.. mari syima beritahu apa itu Pencil.my


Pencil.my ni ditubuhkan December 2012. Pencil.my ni merupakan pembelajaran secara online la kiranya. so tak perlu la pergi tuisyen. hanya boleh belajar dirumah sahaja. Pencil,my ni dirasmikan oleh Datuk Seri Haji Mohd Ali bin Mohd Rustam. Malah, Pencil.my ni berkolaborasi dengan University Malaya.

Nak tahu lebih lanjut layari http://www.pencil.my/

pencil.my , wild wild west , cowboy , event


Photoshoot with Mojo Studio

Assalamualaikum semua !

so pada 6 June 2015 bersamaan hari sabtu. syima bersama kakak syima dan abang ipar syima pergi photoshoot di Mojo Studio. 

sekarang ni Mojo Studio ada buat promosi sempena hari raya tau. ni harga runtuh tergolek terhumban terjatuh terhebat iaitu hanya RM 100/jam !!!! so, jangan lepaskan peluang keemasan ini. book cepat-cepat taw .

Untuk tempahan : call/ whatsapp
Azam : 0163379047
Duwan : 0192218182

Website: www.mojoreel.com
Email: mojoreel@gmail.com

Lokasi : Desa Melawati, Ulu Kelang, Kuala Lumpur.

Jom enjoy syima punya gambar dulu. 

Photoshoot Di Mojo Studio

guitar, red blue, jdt, ana raffali, clone, photoshoot

Monday, June 1, 2015

KLCC vs Royal Floria Putrajaya

Assalammualaikum Everyone


KLCC ke ROYAL FLORIA PUTRAJAYA



Syima nak mulakan 1st entry Syima dengan aktiviti Syima minggu lepas. Sabtu yang lepas Syima hangout dengan akk syima dan abag ipar syima. Kami janji jumpa di KLCC permintaan dari akak Syima. Syima datang naik LRT jew, tapi balik tu akk Syima ajak pergi Royal Floria Putrajaya