Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, November 15, 2015

Cafe Berkonsepkan Makmal

Assalamualaikum.

Minggu depan syima exam, huhu cuak pula nak dekat exam ni. Btw, dengar kisah dunia, ada macam-macam kisah. Kisah Paris berlaku tembak-menembak, Malaysia dengan tanah runtuh. Nauzubillah, pelbagai bencana yang muncul dalam dunia zaman sekarang.

Ok lah, syima nak story tentang satu cafe ni. Dia berkonsep kan dalam makmal. Menarikkan ??
Nama nya adalah Chemistry Cafe+Lab. Dalam kedai tersebut juga menggunakan peralatan seperti dalam makmal. Contohnya, gelas. Chemistry Cafe+Lab menggantikan gelas dengan bikar yang selalu kita gunakan di dalam makmal.


Dekorasi dalam Chemistry Cafe+Lab juga amat menarik. Hiasan yang simple but unik dan menarik minat pengunjung yang hadir. Malah, Cafe tersebut sesuai untuk semua pengunjun yang mahukan santai dan relaks di hujung minggu. Ia juga sesuai untuk meraikan hari ulang tahun mahupun ulang tahun perkahwinan. Kalau anda nak tahu, Chemistry Cafe + Lab ini adalah yang pertama di asia. Banggalah anda menjadi rakyat Malaysia. , 







Disini juga mempunyai pelbagai menu yang menarik. Air nya juga mempunyai pelbagai rasa yang menarik. Serius, rugi kalau korang tak datang. 










Harga makanan disini juga berpatutan dan sesuai untuk semua pengunjung yang hadir.



Syima suka sangat dengan pavlovanya. Serius sedappppp !!!


                                          












Bersama kakak syima, YanieYusuf









Jika anda yang berminat nak datang kesini, boleh lihat info selanjutnya:

Area Shah Alam:
Chemistry Cafe+Lab
No26, Jalan Kristal J7/J
Seksyen 7, 40000, Shah Alam Selangor

Area Bangi :
3A-57-01 Bangi Sentral,
Seksyen9, Selangor

Atau

Instagram : @ChemistryCafe

Atau

Facebook : ChemistryCafe+Lab



Sekian sahaja dari syima. Kalau ada salah dan silap. harap di maafkan :)





4 comments:

  1. seriesly!! best gile!! zty pun dah penah pegi...

    ReplyDelete
  2. memang best dan sedpa.. lepas ni datang lagi..weee

    ReplyDelete
  3. I don't know why time I pegi tu service and food are crappy. tak sedap and for me a bit pricey berbanding cafe2 lain. I should give it another try really soon mana la tau I went on a bad day. hahaha Anyway I love your blog.. followed!

    ReplyDelete
  4. hipster sangat..tak sesuai dgn aku.haha

    ReplyDelete

Terima Kasih komen :D Jasa anda amat syima hargai