Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, December 20, 2015

Top Leaders Circle | Event

Assalamualaikum

Pernah dengar nama Top Leaders Circle ?
Apa itu Top Leaders Circle ?



Saturday, December 19, 2015

Sembonia Dan Carlo Rino Fashion Show

Assalamualaikum

Jenama Sembonia dan Carlo Rino tidak asing lagi dengan dunia fashion bahkan mereka adalah jenama yang menarik ramai perhatian kaki-kaki fashion gituuu..

Baru-baru ni Sembonia dan Carlo Rino mengadakan fashion show sempena design mereka yang terbaruuuuu !

Memang menarik dan eksklusif gitu. sangat sesuai digaya kan untuk jalan-jalan, any event dan kemana jua lah haaa..




Acara di mulakan dengan Carlo Rino Fashion Show














Sembonia Fashion Show












Untuk pengetahuan anda, Sogo KL mengadakan salessss !!

So, Dapatkan jenama-jenama ini dengan harga yang istimewa yang meletop !








Terima Kasih Sembonia dan Carlo Rino !!



 


Monday, December 7, 2015

AIR MATAKU MENITIS

Assalamualaikum

Apa perasaan kita bila saudara kita di bunuh dengan kejam?
Apa perasaan kita bila wanita dan orang tua yang lemah itu dibunuh dengan kejam?
Apa perasaan kita bila anak-anak kecil yang tidak mengerti apa-apa di bunuh dengan sangat kejam?
Apa perasaan kita?

Jika kita berada di situasi berikut, situasi di mana ahli keluarga dan orang yang kita sayangi di bunuh dengan kejam.
Mampukah kita hadapi nya?

Itu lah yang berlaku di SYRIA !!!





Anak kecil, wanita serta orang tua dibunuh dengan kejam tanpa belas dan kasihan. Ramai yang telah terkorban, ramai yang telah cedera parah dan ramai yang menjadi pelarian.





Anak kecil ini membandingkan kakinya dengan kaki anak patung. Tidakkah anda kasihan pada kanak-kanak ini?




Dimanakah kanak-kanak ini akan tinggal? Jika kanak-kanak ini adalah ahli keluarga kita, sanggupkah anda biarkan nya hidup begini?



Sanggupkah anda biar anak kecil ini menangis?


Ini adalah di Syria sekarang

BAGAIMANA ANDA HENDAK MEMBANTU MEREKA?



Mulakan langkah anda dengan "Like" dan "Share" kemudian "Invite" semua "Friends" anda untuk "Like" page kami (www.facebook.com/syria.care) atau di Instagram syriacaremalaysia 


Hasbunallahu wa ni’mal wakeel

Hanya kepada Allah swt sahaja kita bermohon dan hanya kepadaNya sahaja kita bersandar.

Marilah bersama-sama membantu mereka dengan menghulukan bantuan sumbangan melalui Syria Care Malaysia menerusi saluran berikut :

AKAUN CIMB BANK ( Syria Care) :
No. Akaun : 8601 89 4560
Swift Code : CIBBMYKL

AKAUN MAYBANK (Syria Care) :
No. Akaun : 5621 0665 3575

AKAUN RHB (Syria Care) :
No. Akaun : 2622 5000 0217 75

Kemudian hantarkan resit pembayaran melalui salah satu dari cara berikut:

1.Emelkan ke souriacare@gmail.com
2.Whatsapp atau SMS ke 01128809820

Sumbangan anda amat bermakna buat mereka.






Luangkan masa anda untuk saksikan video ini. Hanya sedikit masa anda sahaja.


Daripada kami Kelab Blogger Ben Ashaari


Wednesday, December 2, 2015

MOON | MY BELOVED

Assalamualaikum

Pada malam ini syima nak story sikit la. Sikit jee storynyaa.. 
Hahaha nak tahu tak???
Ia tentang Hamba Allah yang berbulu dan disayangi ramai
Malah menjadi kesukaan Nabi Muhammad S.A.W.

Mesti korang tertanya-tanya kan, apa yang syima nak story ni.
Hehehe
JENG JENG JENG 

Tuesday, December 1, 2015

MINI MINI CAFE | CAFE MACAM DI JEPUN

Assalamualaikum

Haritu syima dan kak syima jalan-jalan dekat Mid Valley.Then, tiba-tiba perut berbunyi menandakan sudah lapar. Hehehe. So kitaorang pusing-pusing satu Mid Valley untuk mencari makanan. Mata syima tertumpu pada satu cafe yang agak menarik hiasan nya haaaa... JENG JENGGGG

Kedai tersebut adalah Mini Mini Cafe. Terletak dekat dengan tempat wayang tuuuuu.. Alaa yang bawah eskalatorr tuu.. Haaaa dekat situ laaa.. Menu dia pun menarik juga.

So syima share gambar je la eh. Hope korang enjoyyyyy !!!








Yang syima makan ni adalah pizza margarita dan spaggeti carbonara. Harga dia not bad la :)


korang boleh ambil gambar juga. Hanya RM10 sahaja.