Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, January 14, 2017

Laman Seni DI Tanjung Malim Perak


Assalamualaikum semua, baru-baru ni syima keluar lepak dengan rakan sekolah namanya Aida. Syima tanya Aida, nak jalan mana di Tanjung Malim ni. Sebab agak jemu kalau asyik nak ke Proton City je. So decide, nak jalan-jalan dan makan di pekan je. Lepas tu, kami pergi Scret Recipe untuk jadah sikit makanan sebelum nak jalan-jalan. Sambil tu banyak lah nak di boraknya, maklumlah dah lama tak jumpa. Rasa nya last jumpa masa Raya haha. Masing-masing sibuk dengan belajar, lagipun kami belajar pun jauh-jauh. Syima belajar di Kuala Lumpur, Aida pula di Terengganu

Thursday, January 12, 2017

Obses Dengan Tudung Aidijuma


Assalamualaikum semua, baru-baru ni syima jadi obses dengan tudung Aidijuma. Tak tahu lah macam mana boleh obses sangat dengan tudung Aidijuma ni. Sampaikan semalam syima tidur lewat duk tengok laman web Aidijuma

Cuti Dah Nak Habis

Assalamualaikum semua. Tinggal beberapa hari lagi cuti syima dah nak habis. Huwaaaa.. Tak tahu la rasa nak nangis atau nak gembira. Lepas ni bermula lah episod suka dan duka di kolej. Sem ni adalah sem terakhir buat syima. Belajar teori dan praktikal dalam wad. Kemudian Peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia. Ya Allah. Seram rasanya dengar. Semoga syima dapat menempuh semua dugaan ni Amin. Okay lah bye bye - Dari isi hati Syima Yusuf

Monday, January 9, 2017

Berpeluang DI Makeupkan Oleh FirdusFatin Make Up Artist


Assalamualaikum semua, Minggu lepas syima pergi Prescott Hotel dekat Kajang untuk makeup oleh FirdausFatin Make Up Artist. Pada asalnya, syima menang pertandingan yang dianjurkan oleh Yaya Cendana. Rasa macam tak percaya je dapat menang haha. 

Pertandingan #GooseySelfie Dari MyTown Shopping Centre


Assalamualaikum semua, Baru-baru ni syima sertai satu pertandingan iaitu #GooseySelfie dari MyTown Shopping Centre. MyTown Shopping Centre telah dibuka pada awal tahun 2017. Ianya bersambung dengan Ikea Cheras dan 3 KM daripada Kuala Lumpur. Dekat bawah ni ada peta untuk pergi ke MyTown Shopping Centre.

Saturday, January 7, 2017

Duduk Rumah Dan Shopping dengan Shopee MY

Shopping Dengan Harga Yang Rendah


Assalamualaikum semua, baru-baru ni syima nak shopping beli baju. Selalunya syima shopping baju di Times Square atau pun Masjid Jamek. Syima pilih dua tempat tersebut kerana harganya lagi berpatutan dan banyak pilihan yang ada. Cuma bila ada rezeki lebih baru syima pergi shopping di Mid Valley atau lain-lain tempat. Tetapi jika dikira balik, banyak juga duit yang dikeluarkan. Kos pengangkutan pergi balik, kos shopping dan kos makanan lagi (kalau dah keluar mesti nak kena beli makanan). Macam tak berbaloi pun ada tambah pula dengan kesibukkan belajar yang agak sukar untuk syima keluar shopping. Kemudian syima diperkenalkan dengan Shopee MY oleh rakan. Apa itu Shopee MY

Thursday, January 5, 2017

3 Hari Syima Demam Panas Rupanya Syima...


Assalamualaikum semua, alkisah masa 2016 syima teringat yang tiga hari syima demam panas. Sebelum tu Selamat Tahun Baru 2017 !!!. Balik kisah tadi, Suhu syima masa tu dalam 38.5 darjah selsius ke atas. Bila dah makan panadol, turun sikit la dalam 37.5 darjah selsius tapi masih dalam lingkungan demam sebab suhu demam adalah 37.4 darjah selsius ke atas. Kemudian rasa sakit tekak, nak menelan punya lah sakit yang teramat sangat, sakit kepala huhu masa tu hanya Allah je yang tahu rasa kesakitannya bagaimana.