Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, August 29, 2016

Mengatasi Ketiak Berbau Bersama Kleencaleett Dengan Cepat

Alamak Ketiak Berbau


Assalamualaikum semua, sekarang ni cuaca panas kan? Tambah pula dengan jerebu fuhhhh panas dia rasa lain macam sikit. Tadi syima balik je dari praktik terus pergi ke KL Sentral ambil barang dekat Pos Laju. Tudiaa rasa juga lah peluh satu badan. Bayangkan naik LRT dari Kerinchi ke  KL Sentral dengan berdirinya lepas itu redah pula orang ramai dekat KL Sentral. Aduhai, penatnya tambah pula dengan peluh memang buatkan syima rasa nak duduk sambil menghadap air-cond atau kipas je. Tapi apakan daya, redah juga lah kan. Balik je dari KL Sentral, baru syima sedar ketiak berbau. Aduhai malu pula rasanya. Ketiak berbau tambah dengan melekit lagi. Huhu tak selesa sangat.

Friday, August 19, 2016

Nak Kulit Cantik Tapi Menjimatkan

"Si Comel" | Assalamualaikum semua, Pagi tadi syima exam Gerontologi Dan Perawatan Kesihatan. Bila exam ni, mula lah "Si Comel" nak tumbuh kat muka. Hahaha jangan fikir bukan-bukan ya. "Si Comel" tu merujuk kepada eyebag, jerawat, blackhead dan whitehead. Biasa lah tu, bila stress tiba maka hormon jadi tak stabil sekaligus mengeluarkan "Si Comel" tersebut.

Sunday, August 14, 2016

Mengapakah Oppo Menjadi Pilihan Syima

Telefon Ku Rosak

Assalamualaikum semua. Syima nak story sikit, hari Sabtu hari tu, telefon bimbit Syima rosak. Nak dekat seminggu lah syima pinjam telefon kawan untuk kegunaan seperti telefon, mesej dan Whatsapp. Mula-mula telefon syima tu "hang" kemudian syima off dan hidupkan semula tapi ! Tak hidup-hidup. Memang nangis juga lah sebabnya ia adalah telefon kegemaran dan sangat diperlukan terutama bila ada tugasan yang memerlukan perbincangan dalam kumpulan. Tambahan pula sekarang ni tempat belajar syima memang menggunakan I-Study. Apa-apa info pensyarah akan update dalam I-Study. Syima tengok I-Study dalam telefon sahaja tapi apabila telefon rosak. Menangis tak berlagu lah jawabnya.

Oppo Menjadi Pilihan


Sunday, August 7, 2016

Vitamin C Untuk Kecantikkan Luar Dan Dalam

Vitamin C | Sandoz


Assalamualaikum semua, hari tu syima pergi jalan-jalan di Mid Valley, then syima masuk Guardian nak cari barang makeup sikit. Kemudian ada seorang promoter suruh syima rasa air vitamin C katanya.  Syima pun try lah, rasanya masam-masam sikit. Promoter tu pun suggest vitamin C jenama Sandoz kepada syima sebab masa tu memang syima tengah demam dan selsema. Masa tu pula vitamin C ni tengah diskaun daripada RM40 lebih ke RM32. Dalam tu ada 4 kotak, setiap kotak ada 10 biji. Satu biji vitamin C mempunyai 1000mg, bak kata promoter tu, orang dewasa seharusnya ambil 1000mg vitamin C setiap hari.