Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, July 22, 2016

Bestnya Makan Di Owlery Cafe

Owlery Cafe | Dine & Grind




Assalamualaikum semua, dah lama tak update blog kerana sibuk dengan orientasi pelajar junior masuk hehe. Almaklum lah dah tahun ketiga sekarang. Tup tup tahun depan syima dah graduate.
Oklah, hari tu syima makan di suatu cafe. Cafenya yang simple, cantik dan banyak kemudahan memang menarik minat syima.

Friday, July 1, 2016

Atasi Masalah Mata Dengan iVita Cassia Leaf | Vitamin Untuk Mata

Mata Kering Akibat Pemakaian Kanta Lekap




Assalamualaikum semua, baru-baru ni syima dah start pakai contact lens balik dan syima selalu pakai dari pagi sampai ke malam. Selalunya syima pakai contact lens bila nak keluar. Maklumlah nak bergaya punya pasal hahaha. Satu perkara yang syima hadapi setiap kali pakai contact lens adalah kekeringan mata. Malah, mata syima tu rasa tak selesa dan rasa macam nak letak air je dalam mata ni. Bukan syima je hadapi masalah macam ni, tapi kakak syima pun hadap masalah ni setiap kali pakai contact lens.

Syima terfikir, tak ada ke benda yang boleh mengurangkan kekeringan bawah mata ni. Kemudian syima diperkenalkan dengan iVita Cassia Leaf. Katanya bagus untuk mata dan dikenali sebagai vitamin mata.