Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, February 20, 2016

Cendol Pulut Terbaik Yang Anda Wajib Cuba

CEN Cendol Pulut Jeniang | Kedah

Assalamualaikum semua. Apa habaq semua? hehe minggu ni dah seminggu syima posting dalam ward. Ada lagi 11 minggu weyh. Ayoyo. Minggu ni syima masuk wad postnatal. Postnatal tu yang lepas bersalin tu. Alhamdulillah syima dapatlah mandi kan bayi dan banyak lagi perkara syima buat. Memang comel-comel lah baby dalam wad. Rasa macam nak cium je haha ( tapi tak cium pun sebab anak orang kan). Nanti ada masa syima story lagi kay. hehe

Wednesday, February 17, 2016

Jom Makan Tanpa Masak Dan Tanpa Pergi Ke Kedai | Shogun2U

Jom Makan Tanpa Masak Dan Tanpa Pergi Ke Kedai | Shogun2U


Assalamualaiku. Bunyi tajuk di atas macam pelik je kan? Haaaa.. Korang mesti lapar kan? Tapi malas nak masak atau malas nak pergi kedai. Syima pun macam tu juga hehe. Maklum lah duduk asrama, tak boleh masak dalam asrama dan kedai makan pula jauh. So, kalau boleh nak duduk dalam bilik je. Duduk dalam bilik dan tunggu makanan sampai depan mata.

Thursday, February 11, 2016

Misteri Terungkai Dengan Jus Annona | Untuk Kesihatan Wanita

Rahsia Kejelitaan dan Kesihatan Buat Para Wanita | Jus Annona


Assalamualaikum semua. Kita semua tahu, wanita yang masuk awal 20an ke atas akan mengalami masalah wanita seperti migrain, sukar membuang air besar, stress, period tidak teratur, kulit nampak tua dari usia. Hmm.. sebenarnya syima pun menghadapi masalah tersebut. Tambahan pula, sekarang syima belajar di kolej dalam kawasan Kuala Lumpur pula tu. Bayang kan, syima kena hadapi peperiksaan dan posting di ward. Lepas tu kalau nak keluar jalan-jalan (kononya nak hilangkan stress) kena hadapi jem dan orang yang ramai di pusat membeli-belah. Tapi semua tu membuatkan kita lagi stress.

Monday, February 8, 2016

Overstepped Cafe | Cafe Hipster Kedah

Overstepped Cafe | Cafe Hipster Kedah


Assalamualaikum. Baru-baru ni syima pergi Kedah sebab melawat kakak syima yang menetap di sana. Maka, bila sampai ke negeri orang, tak sah lau tak rasa makanannya. Hahaha well "Food Hunting" begin bak kata orang putih. 


Friday, February 5, 2016

Merawat Kanser Dengan Jus Annona

Merawat Kanser Dengan Buah Durian Belanda | Jus Annona


Assalamualaikum semua. Hari ini syima nak share sikit pasal kanser. Percaya atau tidak pesakit kanser semakin meningkat dari hari ke hari. Banyak artikel (Metro , Berita Harian )yang menunjukkan peningkatan kanser di Malaysia. Ok lah syima tak nak cerita panjang mengenai apa itu kanser, jenis kanser dan sebagainya. Korang boleh baca dalam info kesihatan .


Sumber Google

Wednesday, February 3, 2016

Kekal Sihat Dengan Jus Annona

Sakit ?? Chill lah Jus Annona  kan ada | Jus Kesihatan Dan Kecantikkan


Assalamualaikum, Apa itu sihat? Penting ke penjagaan kesihatan ni? Ok lah, Sihat adalah bebas dari sebarang jenis penyakit dan kesakitan. Kalau sakit pinggang, migrain, senggugut. Adakah itu sihat? Selalu orang cakap, "Ala normal la tu, lepas ambil pil penahan sakit, lega la tu". Tapi sampai bila kita nak bergantung pada ubat penahan sakit (anagesic) seperti Paracetamol, Tramal, Ponstan dan sebagainya? Tambahan pula, jika kita ambil pil penahan sakit berpanjangan boleh dapat banyak kesan sampingan seperti sakit buah pinggang. Haaa.. bertambah lagi kesakitan tu. Sebelum tu, mana datangnya kesakitan ni??


sumber google


Monday, February 1, 2016

Jom Belajar Makeup Dengan Sarah Hata

Kelas Demo Solekan Oleh Sarah Hata | Jom Jadi Cantik


Assalamualaikum semua.

Waduh waduh.. Makeup.. Perempuan mana yang tak suka makeup. Semua peremuan suka makeup tapi skill makeup tu tak ada. Dalam bag tangan syima pun hanya ada bedak, gincu dan maskara. Itu pun kadang-kadang pergi kelas tak pakai apa-apa pun dekat muka.

So, Alhamdulillah syima diberi kesempatan untuk hadiri kelas makeup. Kelas kau jah. 
Sebenarnya, nampak je susah nak makeup, tapi kalau kita dah belajar teknik yang betul, confirm korang boleh jadi Diva. Eh, tak ada lah sampai jadi Diva, sekurang-kurangnya boleh nampak natural gitu.